...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog saya.
Ampun & Maaf andai coretan saya tidak menyenangkan kalian...
Blog ini dibina sekadar ingin mengisi kekosongan masa & melapangkan fikiran ini...



TQ To All My Followers

Tentang empunya Blog ini

Panggil je aku Nana (nama timangan yg diberi oleh Allahyarhamah Tok)
Tempat aku keluar dari rahim Mak aku...Gerik, Perak
Dibesarkan di sana jgak...Kampung Lawin..mase tu rumah kat tepi jalan...berhadapan dengan Sekolah Menengah Kebangsaan Kenering...
Permainan mase kecik yang paling diminati; main guli, tuju kasut, galah panjang, rounders (tak tau laa hangpa pernah dengar ke idok nama2 permainan nii)
Itu kalau main kat luar...tp kalau dok dalam rumah...aku suka menulis...melukis & mewarna & jadi cikgu sambilan (conteng dinding rumah dengan kapur...).
Aku x byak mainan...seingat aku...Abah pernah bli sekor je anak patung bear..tu pun kecit jer...aku pun x brp suke main ngan anak patung tuuu...
Soo..sbb tu aku byak aktiviti sndri...mcm kebyakan budak2 kg yg lain jgk...gi mandi sungai ngan kwan2...main nyorok2...dulu mak aku kate xleh main thgah2 hari...tu time hantu cri mkn...mak nak takutkan aku...tp mmg aku takut pun mase tu..
Bese arr budak2...main je laa kejenye...
Darjah 1 sampai 6..aku sekolah kat Sek Keb Kenering..kat Kg Malau...
Karakter aku kat sekolah & kat rumah teramatlah berbeza....Kat sekolah aku pendiam..abah kate mcm tungau...hehe
Tapi kalo kat rumah...bukan main lg...aku ni degil sikit..mak x bagi... aku tetap nak buat jgak...(Ampun Mak..)
Mase kat sekolah menengah pun sama laa fiil aku mcm mase sek rendah gak...
Aku sekolah dari Form 1 sampai Form 3 kat Sek Men Kenering tuuu...
Lepas dapat result PMR...bukan main lg nak pi sekolah berasrama...x nak sekolah kg la konon..
Hari pertama Mak & Abah hntar aku kat SEMESTI Teluk Intan...ptg tu aku dah melalak kat public fon...ha...ambik nak rase sgt...
Hari ke-3 kat sekolah tu..aku cabut lari subuh tu lg...time aku lalu guard x tahan pun...senang la keje aku nak memboloskan diri...aku redah je...sampai jgak akhirnya aku kat rumah dengan selamatnya t/hari tu...
Mase masuk rumah..mak jerit..."Ya Allah...hang lari dr asrama ke"
Aku diam jer...malu ade...rase bersalah pun ade..."Sorry laa Mak..."
Mak & Abah ikut je kemahuan aku wlupun aku tau dlm hati sgt terkilan dengan sikap anak perempuan nan seorg niii...
Aku truskan la pembelajaran aku form 4 & form 5..kat SMSIS II, Gerik...
Ambik aliran Sains sbb cita2 aku time tu nak jadi Doktor..ngeh ngeh...
Dapat result SPM...udoh x tau nak pilih ape...pilih punye pilih aku ikut ckp cikgu Kimia aku...sambung blaja kat Matrik UIA....
Lepas 2 tahun berlalu...aku kene cont lg satu sem...ade paper terkandas...ermmm...rase putus asa..suke2 je aku quit kat UIA & apply kat UiTM dlam bidang Statistik..yg ketika tu aku pun x tau apekebendenya tu...
Abis blaja bulan Dec 2006...Mac 2007 aku dpat keje kat tmpat skrg ni...Gov Servant...
Dec 2007 aku kawen...
Januari 2009...dapat anak

Inilah.alkisahnya...serba sikit tentang aku...




Click!!!Intersting...........!!!