...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Friday, April 22, 2016

Spaghetti Carbonara versi campak-campak



ni salah satu makanan feveret

10 minit siap!!!!
tapi make sure spaghetti tu dah rebus siap2 laa...

senang je...

1.bawang besar (holland/merah) - 2 biji
2.bawang putih - 3 ulas
3.isi ayam 
4.serbuk oregano
5.serbuk lada hitam
6.susu segar
7.garam

- optional
*whipping cream (dairy)/cooking cream
*cream cendawan campbell's 

cara-cara

bawang besar + bawang putih potong dadu

panas sikit minyak dalam kuali
pastu campak bawang2 tu

isi ayam tu agak2 nak buat rencah - ikut suka banyak mana
nak potong macam mana pun ikut suka

bila bawang2 dah kuning2
campak isi ayam pulak

masuk serbuk lada hitam & oregano

masuk susu segar...agak2 je nak byk mana

bubuh garam

ambil spaghetti campak lagi...
gaul2

siap!!!

bahan optional tu
boleh join sekali ngan susu segar tu kalau suka...
nak letak salah satu pun boleh
kuantiti tu agak2 je taw...
tapi kalau tak letak langsung dua2 tu pun okayy...
cuma kuah tu akan cair je
tapi rase sedappp

kalau tengok gambar yang aku tepek ni...
aku letak semua
tapi kena tambah sikit air panas...sebab pekat bebenor

tapi kalau letak mushroom cream tu...lagi baik takyah letak garam dah...just nice



kalau google..resepinya tak lari sangat pun
ada yang guna prego carbonara 
ada yang campur sikit ngan susu

ok lah..

selamat campak mencampak ye
biase resepi main campak2 sedap taw...
hahaha


p/s: serbuk oregano & lada hitam tu buh je byk sikit pun takpe...


No comments:

Click!!!Intersting...........!!!