...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Wednesday, April 6, 2016

Brownies


Ingat-ingat balik...aku start buat brownies bila Kak Sheila yang tiba-tiba tanya...

Zu, pandai tak buat brownies?

Zu tak pernah buat kak. Tapi kalau akak nak...boleh je Zu tolong buatkan..(dalam hati "harap2 die order la ngan aku") - eleh biase la kan...orang niage keciput macam aku ni mesti harap orang order betoi tak..mihmih

dan lepas tu simptom gelabah aku akan datang..aku akan gugel resepi dulu..pastu berapa harga pasaran.
Memang tak professional langsung!!!
ngaku siap-siap...
hehe

tapi..syukur la..kebanyakan yang start order tu kawan-kawan terdekat je kan...sempat la aku mem'professional'kan diriku ini...(haha)


idea suruh bubuh walnut bebanyak tu pun idea Kak Sheila la...
baru-baru ni ayahDarwisy siap cakap lagi...
eee..tengok orang tak letak pun walnut macam tu...orang letak stoberi, coklat...belajar kat mana ni?

uii kemain kondem aku ye...
bior le...dah orang suke...buat je la...
melawan ko...(minta maap balik ler pastu...ngehngeh)

sebenarnye, ko nak letak ape pun ikut suka hati lah...ikut selera masing-masing
tak berdosa pun...

brownies ni memang dah glamour....
especially brownies kedut...lagi kedut lagi mengancam tuuu...
tapi brownies aku ni xde kedut2
retak2 ade laa...
bagi aku  dari rasenye lebih kurang je kot...

teknik sebatikan adunan tu je kot berbeza & kuantiti bahan2 tu jugak lain

brownies yang aku dok buat jual ni...100% guna brown sugar
kalau brownies kedut tu ade gula kastor rasenye

kalau salah sila betulkan...kang master-ji yang baca...salah pulak info ni..mamfuss aku...

pepun ramai yang rasa sekali...terus suka ngan browies ni..
terasa kecoklatannya...memang pekat!

tapi untuk makan sendiri, aku lebih suka kosong je...takyah drizzle ngan choc ganache ke ape ...
memang layannnn...
letak kacang walnut pun dah cukup...bila tergigit kacang tu yang buat lagi nikmat...

cuma citarasa orang kenalah ikut bila nak berjual ni...
ada yang kata kurang manis...
ada pulak kata manis...
jadi kena adjust la part gula & serbuk koko tu....

so far, memang akan dapat repeat order once diorang dah rasa...

Alhamdulillah
sesungguhnya Allah lah yang memberi rasa....




No comments:

Click!!!Intersting...........!!!