...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Tuesday, November 18, 2014

Melukis atas kek

Assalamualaikum & Selamat Pagi

Ini pengalaman pertama melukis atas kek
Kek ni ditempah oleh kawan lama
Dah bagitaw dia, saya tak pernah melukis
Disebabkan kedegilan dia, maka dapatlah IbuDarwisy tambah pengetahuan baru
Pernah baca di blog Aku Zack
Kak Zack lukis guna piping jelly
Jenuh ketenung-tenung...dipkir-pikir...macam x reti je nak buat macam tu
hihihi

Jadi teruslah menggugel...
dan akhirnya guna teknik transfer buttercream
jadinya...sehari sebelum tarikh kawan nak pick up kek tu...try & error je dulu...

dan hasilnya seperti dibawah..
hasil try & error..terus guna untuk letak atas kek...
teruja sangat tengok hasil lukisanku itu...hehe..
ade macam Mei Mei tak...?



deko kek ni ibuDarwisy ikut contoh yang dah dibagi awal-awal lagi....

ibuDarwisy nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Wanie sebab sudi order kek birthday anaknya nii...

terima kasih jugak buat empunya blog Yatie's wonder kitchen
kawan-kawan yang nak cuba lukis-lukis atas kek boleh klik link ni ye...

buibui

2 comments:

aizamia3 said...

cubaan dan hasil yang menarik.. ;)

Lynn Hamzah said...

wahhh...cantik juga...
salam perkenalan yer...
terus follow sini...

Click!!!Intersting...........!!!