...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Monday, November 11, 2013

'idea lebih bernilai dari usaha...'





'idea lebih bernilai dari usaha...'

aku tertarik dengan kata2 nie...bila dengar jer terus buat aku terpikir dengan tiba2...

seperti biasa, harini monday bluess...bukan takat monday....everyday lah bluesssnye tue... kepala bingai2 bila bangun tido pagi tadi...malassssnye lahai...
malas2 pun dah ade kat ofis 1/2 hari dah pun...

weekend baru2 ni aku sebok siapkan tempahan kek harijadi anak kazen somiku...tempahan kek coklat moist 4kg...1st time ni dapat tempahan kek coklat berat camtu...bismillah 44 kali kot bila nak alih kat atas papan kek...berat jugak...

macam bese la...lepas kek dah sejuk, kasi mandi kek tu dgn coklat ganache...siram punya siram (3 kali siram je kot)...bagi coklat membeku sat...aku pun ke step seterusnya...iaitu deko mendeko...part ni la yg slalu aku kantoi...idea tak baguskah ? atau tangan tak bersinakah ?
tapi memang tak berapa nak comey...

bila somi aku blk...die pun terteleng-teleng tengok...kejap teleng kanan...kejap teleng kiri...dah tu die suruh tukar...tak cantik!(x ambik ati pun...huwaaa)

esoknya...pepagi aku kejutkan dia...(sape suruh kritik kan..)
meh sini bagi idea....malam tadi aku tengok die dok khatam blog tengok design2 kek...

siyes memang aku rasa mcm tak sempat je...kek nak hantar pukul 12 tgh hari...pukul 10 dok terkial2 lagi...
akhirnya aku setuju jugak nak tukar...tu pun lepas seploh kali tanya...sempat ke ni?X10...

dan inilah hasil daripada idea somiku...pepun lebih comel sikit
dari kek yg aku buat semalamnya tu... (",)




meskipun begitu...aku sedar bahawa terlalu byk kena blajo lagi...


dan yang ni sebahagian daripada tempahan lollichoc sebagai doorgift..





Terima kasih semua~~

*idea = 1/2 drpd untung kek...(laki binik kire free of charge sudah laa..)





No comments:

Click!!!Intersting...........!!!