...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog saya.
Ampun & Maaf andai coretan saya tidak menyenangkan kalian...
Blog ini dibina sekadar ingin mengisi kekosongan masa & melapangkan fikiran ini...



TQ To All My Followers

Friday, May 31, 2013

amalan sebelum tidur Ibu+Darwisy

sebab mata sangat mengantok saat ini...n3 pun berkisah tentang tidur
kerja -> letih -> mengantok -> tidur

tapi sebelum tu mari kite renung2 kan kate2 Ustaz Don ni :

Jika gaji kita RM 5000 tetapi kita kerja kuat seperti gaji RM 20000, Allah SWT akan berikan beza RM 15000 itu samada dalam bentuk duit, anak soleh, hidup bahagia dan lain-lain.

Jika gaji kita RM 5000 tapi kita kerja malas macam gaji RM 2000, beza RM 3000 itu Allah akan tarik samada dalam bentuk kecurian, kesusahan, anak nakal dan seumpamanya."
 
....Allah akan tarik samada dalam bentuk kecurian, kesusahan, anak nakal dan seumpamanya
tapi, itulah hakikatnye kan...setiap apa yang kita buat pasti ada balasan baik atau sebaliknya... 
 
ok berbalik kepada tajuk n3...apa yang aku amalkan sebelum tidur...
 
1. assalamualaikum Darwisy...selamat malam
2. cium pipi, dahi, hidung (sama2 buat)
3. baca bismillah sama2
4. baca al-fatihah sama2 (wlupun Darwisy baca tak brapa nak betul lagi)
 
itulah yang bese2 aku buat..lain2 tu aku je laa yang baca sorang2...tapi kalo dah letih sangat...bismillah pun ntah kemana...tu yang tengah2 malam dapat mimpi buruk...
korang pun mesti ada amalan sebelum tido yang korang buat kan...meh share ngan aku...
 
antara amalan lain...
surah Luqman, ayat 14 pun bagus untuk diamalkan...
baca dan tiup jer kat muka...atau sambil usap2 kepala anak tu tiup je...buat hari2...selalu2
bila kite selalu amal...insyaAllah kalo time anak degey2 tu...baca jer dan tiup...
pastu mesti korang akan cakap...subhanallah... 
 
banyak ayat2 Al-Quran yang boleh kita amalkan dalam kehidupan seharian kita...cuma kekadang aku ni tak terbuat le pulak...

ok...aku pun dah ilang rasa ngantok niii...
update blog time keje...tadi kate takot bile baca ayat ustaz Don...
tengok tu...tengok tu...ish3...

bai...korang...selamat berhujung minggu yer...esok...arini keje sungguh2 lagi k...

oh ya...hujung minggu ni projek mengribbonkan cup akan diteruskan...

ni tempahan untuk wedding...800pcs cup cake
kalau berminat sila email : erynalee_afrina@yahoo.com
(sempat lagi iklan tuu...kuikui)

*n3 dah lari tajuk daaa...


2 comments:

ashra said...

thanx sharing
boleh amal kan ayat 14 luqman t

btol rin.byk ayt quran kn,tp hehe.kita yg lemah iman ni..kdg tak tbuat o lupa

watyz said...

tq sharing.
kami pulak amalkan selamat malam n salam buat semua. anak2 amik bhgn masing2, adik ngan ibu abg ngan ayah. then abg akan ketuai baca doa tido... sharing jugak... :)
~simple n nice deco... :)

Click!!!Intersting...........!!!