...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Monday, February 18, 2013

Nak Susu..Nak Anak Lagi...

masa lunch tadi...tiba2 Kak N tanyakan aku tentang susu...
berapa lama aku bagi susu kat Darwisy...? aku pun bgtaw la die...
sambil tersenyum kelat Kak N cakap "Bestnye.."
aku senyum je laa...pastu Kak N pun cter la ngan aku tentang hajat nak susukan baby no 2 die...tapi tak kesampaian sebab Kak N kata die takde susu...ade jugak Kak N tanya aku ada ambik Shaklee tak...
bla...bla..bla...kami bercerita panjang...
last sekali ayat Kak N sebelum kami bangun nak gi basuh tangan, " Ada orang kata anak lembu...akak terasa...akak memang terasa sangat...betuuullll...akak terasa sangat" Aku tengok bergenang air mata die...

"Ya...Saya faham...saya faham...faham..." itu je la yang aku cakap...speechless sekejap...Alamak camner nak cakap ngan akak neh...Aku pun ubah cter lain laaa....dan aku cuba jugak bagi semangat yang die mesti dapat bagi susu kat baby ke3 nanti insyaAllah....

yang tak dapat anak, pun sama jugak kak...sama macam akak jugak....baca kat FB...sedey orang dok update itu ini...terasa sendiri...tapi itu semua dugaan...diorang share cter gembira...kite pulak nak sedey...

macam akak tu cakap tadi die terasa bila tengok orang upload stok susu menimbun...tayang susu dapat banyak...

bukan la dengki...tapi.......hanya orang yang mengalaminya pasti faham....kan kan...

"semoga anak ke-3 Kak N nanti dimurahkan susu ibunya yang melimpah ruah....aamiiin"

dan "semoga rezeki aku jugak begitu....mungkin bukan yang ke-3 tapi ke-4..."

AAMIIIN~

4 comments:

ashra said...

Alahai..sian kak n.
Jujurnya kan.saya tak kisah pun kalu kita susukan anak sepenuhnya,tapi tak perlu lah nak memghina orang lain.
Orang lain tu pun,ngandung 9 bulan jugaks,melahirkan dari rahimnya.tak perlu nak riak takabbur sampai nak cakap anak orang tu anak lembu..

Belum tentu,anak yang dibangga banggakan dapat susukan senuhnya dari badan sendri nanti tak jadi perangai cam lembu....you never know what gonna happen in the future.....baikkah anak,burukkah anak.

Membesarkan anak bukan 2 tahun semata.membesarkan anak bukan kerana susu sahaja.tetapi membesarkan anak adalah untuk mendidik anak,membentuk keperibadian anak melalui apa yang kita ajar dari rumah.apa yang kita bagi contoh pada anak.2 tahun nak dibandingkan 20 tahun didik anak?please la...nonsense semua ni...anak lembu so on.

Kalu sampai menghina anak orang anak lembu,cantikkah sgt perangai tu tuk dijadikan contoh kepada anak sendiri....

Sorry rin,saya emo. kat sini,,,hehe.cakap dkt kak n,semua tu rezki allah.jika kita da berusaha,berlaku sebaliknya...kita tak tergolong dalam golongan yang berdoa pun.manusia ni je pepandai menilai baik buruk orang sedangkan dia tatau apa yang malaikat catitkan tuk nya.

Nana said...

xpe ash...memang benda2 camni akan buat orang selalu emo...

mmg setuju sgt dengan semua yang ash tulis tu...manusia selalu lupa...tak sedar yang semua kat dunia ni pinjaman je...

semoga impian Kak N jadi kenyataan satu hari nanti...

mizah said...

kesian....sebab tak semua orang bertuah nak susukan anak..lain orang lain masalahnye...kadang2 beriya2 ada azam nak susukan anak, tapi ada masalah lain yg tak dapat dielakkan kan...semuanya atas ketentuan Allah gak...

Nana said...

sis mizah...betul tu...
patutnya bila nak bercakap atau tulis status kat FB tu pikir2kan perasaan orang lain yang mungkin terasa dengan apa yg kita ckp @ tulis tu...

rezeki tu semuanya dtg dari Allah...dengan izinNya...bila kita mula mempersoalkan tentang itu...hurmmm...tataw la nak ckp apa lagi...fikir2kanlah...

Click!!!Intersting...........!!!