...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Tuesday, December 11, 2012

fenomena durian crepe & kek arijadi

Mengantok..mengantok..mengantok...
Tadi Mak aku siap call & pastikan aku selamat sampai kat ofis
Jawab call & terimalah sedikit 'ucapan ringkas' dari beliau
Malam tadi tido pukul 2am...bangun pukul 5.30am...
rasa malas yang ditambah dengan rasa cemburu buta sebab Selangor cuti...
kalo tak aku pun cuti gak arini kan...tapi semenjak minggu lepas ofis dah kat wilayah nii...tunggu cuti hari wilayah laa...spesel sikit...orang selangor keje pulak kan...
Aduhaiii...ape kehaynye dengki benor ko nii...
waktu badan terasa lemah2 gini...aku nak sgt cuti...nak rehat...

nampaknya fenomena doyan kerip belom berakhir lagi...makanan tu dah jadi macam jajan jer...ari2 pun orang cari...
ramai yang ambil peluang nak tambah pendapatan...
aku salah sorang yang tak terkecuali...mulanya cubajaya je...tapi, alhamdulillah...dapat la buat belanja minum teh 3 layer kat kedai mamak...(",)..
peniaga2 doyan kerip dah berlambak...tapi mereka dapat bahagian masing2, dengan pelanggan masing2...rezeki Allah...

DC aka Durian Crepe


DC niii aku jual kat dalam BHP station...& kat luar Petronas station...untuk pembaca blog ibudarwisy menulis ni.. kalo nak cuba DC versi 'ibuDarwisy' boleh ler komen kat bawah entry ni yer (nama+no fon)...mane tau...rasa sekali terus jatuh chenta ngan DC niii...RM10-4pcs...
ini latest doyan yang digunakan untuk fillingnya tue...


Musang King ----Musang Wong
isi doyan jenis lain pun sama jer...tapi Musang King ni memang puas hati laa...aku pun x riso nak jual...& so far orang yang pernah beli...suke je...no comment...
Musang King ni katenye ade Gred A & Gred B...dua2 aku pernah beli...isi dalam sama je...cuma saiz & bentuk buah tu je beza sikit...yang Gred B..buahnye senget2 sikit kejadiannya...Gred A ? kome agak2 sendiri ler...(",)

cukup2 la pasal doyan kerip tu kan..nanti aku cter lagi update terkini tentang DC ku itew...

oh ya...rege DC RM10/4 pcs tu rege direct beli ngan aku yer...mane taw kot terjumpa kat tempat lain..memang ada orang yang ambik ngan aku tapi diorang up rege sampai RM12-13/4pcs...tapi...alhamdulillah..pelanggan rasa berbaloi bile dah rasa...(wahh..nak masuk bakul angkat sendiri dah ni)

okey2...tadi kate nak stop kan...

stop cter doyan kerip...now, nak cter tentang dunia mem'baking' pulak...hamboi....macam gempak jer bunyinye...
untuk sekian kalinya...aku yang memang tak pernah hadiri kelas mem'baking' & kadang kala durhaka pulak kat resepinya & dengan muka tebal 10inci nii nak jugak show off hasil air tangan aku yang memang tak seberapa niii...(panjang nau ayat mukadimmah)

lapis cream cheese frosting



tulisan bergegar & besar gedabak...hasil tangan ketorku



dah tengok kan...hah...mesti ada yang terbeliak bijik mata...mungkin cakap "eh, lawanya" (puiiihh...jolok jari masuk dalam tekak & muntah....)...ataupun
ada yang senyum kamben melihat hasil tangan terketor-ketor ni buat kek arijadi lah kunun...

takpe...itu semua kuterima dengan lapang dada...

pelanggan kesayanganku memang tak kesah...jadinya...ada aku kesah...ko kutuk ke puji ke...aku terima aje...k...

kek coklat moist lapis cream cheese frosting tu...customer suruh aku buat camtu...aku hantam je laa...diorang kata sedap...apa lagi...aku balun semacam jer...bior tak cantik katenye...yang penting...rasa boleh makan...jangan kek sampai x leh makan sudah...tak gitew...

wahhh..panjang juga entry niii...
    
k lah buddies...bui..bui..

4 comments:

IntaNBerliaN said...

eh, mmg cantik betoi pun kek tu nana.. nampak sedap je :-)

Nana said...

terima kasih, ina....
hehe..

ashra said...

Hehe..betoi...
Fenomena durian crepe...

Tapi saya belum lagi makan..harus mencari.sana sini orang duk berkata kata..hehe

Nana said...

tu laa...ramai jugak yg masih belum merasa kenikmatan durian crepe...

dah ramai yang jual kat tenet...pilih je nak beli kat sape...hihi

Click!!!Intersting...........!!!