...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Wednesday, October 31, 2012

Dilema

Tak habis lagi rasa kusut fikiran ni...
'Diluah mati lembu....ditelan mati kerbau'
camtu la dalam erti kate lain...

Bila terasa diri kita macam dipergunakan ni...lebih baik berserah kepada Allah...
Allah tahu yang terbaik...

Aku sekarang tengah karang surat chenta kat bosssss tempat baru...nak tukar suka sama suka...orang gomen sure familiar ngan mende neh...
Sebab nak tukar suka sama suka ialah...aku dah biase ngan tempat keje sekarang, ngan keje sekarang...tapi hidup ni kan berputar...sama jugak dengan kerja...orang panggil 'rotation kerja'...itu alasan pihak pengurusan kenapa aku ditukarkan...

Otak mula pikir jalan singkat...nak sambung study.................
wahhh...mcm senang je kan....

Tak apalah...aku berusaha dengan niat.............(Allah sahaja yg tahu) 
Aku yakin Allah akan beri petunjuk jalan TERBAIK untuk aku...

Lagipun tempat yang aku nak tukar tu nanti...okey jugak...bukannye ade rimau ke, singa ke...kalau ada pun...janji die tak kaco aku sudaaa....

Kawan2 tu, kena cari yang lain laaa..yg pasti...aku akan rindu ngan kawan2 lama...huh...tacinnye...

Itu ceritanya kalau aku pindah la...kalo tak...semua akan jadi seperti biasa...
jangan besok...aku pulak yg kena tinggal...haru dibuatnya....

Susahnye nak hadapi perpisahan....berpisah dengan waktu keluar rumah...sekarang pukul 7am masih sempat...nnti tak tau laa...

berpisah dengan kerusi & meja kat ofis...roda kerusi pun dah tggal 2 aku kerjakan....

berpisah dengan....dengan...& dengan...

especially kawan2 la...pahit manis pun....diorang baik2 semuanya....


cukup la sampai sini aku melalut...

tunggu la update dari aku...jadi tukar ke tak jadi...

pepun, esok pagi kena jugak lapor diri kat tempat baru...harap tak jadi haru biru....

ya Allah, permudahkanlah urusanku...aamiiin~

 

7 comments:

pelangi chenta said...

bila kita bekerjaya nie lah laluan yang kita kena lalui.satu perkara yang selalu kita risaukan adalah "camana kerja dekat sana".."kawan2 okay ke x" dan bnyk benda yang akan kita fikirkan.tapi selagi kita tidak lalui kita tidak tahu apa hikmah yang akan berlaku.insya allah...selalu pasti ada yang terbaik berlaku pada masa hadapan.

Mama Adawiah said...

kak zu p mana kak zu..kakzu,beg kak zu sy tak bg lg...dah lama buar harta tu...smlm dh ingat nk bg..tp hari ni tak bawak pom...

Nana said...

tu laa anum...
berserabut pale akak ni...

Nana said...

Su, akak kena pindah BPPD...
owh...beg tu...nnti pun xpe

✿.。M.C 。.✿ said...

xpe zu.. mane2 pun same.. penghijrahan tu ada kebaikannya.. jauh perjalanan luas pengalaman.. xsemua yg kite nk adalah yg terbaik utk kite dan mgkn yang kite xsuke tu adalah kebaikan utk kite.. istiharah n tawakatullah.. k

Nana said...

zu dah prepare fizikal dan mental ni kalo terpaksa pindah jugak,,,,huhu....semoga segala urusan jadi mudah...tq atas nasihat akak...sgt menghargainya:)

ashra said...

Mudahan urusan dimudahkan ye rin..

Click!!!Intersting...........!!!