...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Friday, October 5, 2012

'Dik..bangun dik...'

Dalam seminggu dua ni...aku busy...(busy la sangat kannn)
Dah hujung tahun...gini laa...
Sebab tu tak update blog...(alasan palsu semata-mata!)

Malam ni ada misi yg akan berjalan...aku nak try buat RVC...untuk ayahanda tersyg...hihi...
Arini Birthday beliau yang ke-52...
Mudahan menjadi kek aku tu nanti...

Sehari dua ni...terngiang2 ayat nurse masa aku kat LR saat bersalinkan Darwisy dulu...
"Dik...bangun dik..."...sambil tu nurse geletek2 kaki Darwisy...
Darwisy lahir tak menangis...keluar berdesup macam peluru...kadang2 tersenyum sendiri terkenang saat tu...
Namun...akhirnya Darwisy keluarkan jugak suara halusnya tu...signal kat ayah "saya baik2 aje, ayah...dun worry"..bersyukur sangat sebab Allah masih memberi paluang aku besarkan Darwisy sehingga kini...

Tapi ayat nurse tu buat aku nangis...
memang aku nangis...bila baca kisah sorang hamba Allah nii...
ayat yang sama dia dengar..."Dik...bangun dik.."
tapi baby dia memang tak bangun2...tak bagi signal macam Darwisy buat dulu...
Ya Allah...aku sebak...bergenang air mata...
walaupun situasi 'kami' agak berbeza...

ntah kenapa...aku tersentuh sangat baca kisah 'dia'

aku nak rekod kat blog ni...supaya aku ingat yang aku pernah baca kisah 'dia'...

2 comments:

ashra said...

Sedihnya rin kisah orang tu..
Tah la..sedih mengenangkan kenangan lalu..

Btw,hubby saya pun mil kata lahir tak nangis.hehe..mmg lmbt nanges...

Be good boy k darwisy

Nana said...

aah, ash...rasenye maybe 'dia' juga ahli RH (rasa2 la...)

owh...ye ke....time tu risau sgt,ash...lgpun saya kena paksa bersalin...sbb ada diabetes+darah tinggi...mujurlah xde ape2..

:)

Click!!!Intersting...........!!!