...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Wednesday, June 27, 2012

Kadar kesuburan rakyat Malaysia semakin merosot...?

Saya baru saja pulang dari menghadiri "Kajian Fertility at The Crossroad : Children Now, Later or Never"
Memang saya tertarik betul bace tajuk tu
Tak sabar pun ade jugak
Dalam kepala ni pikir; mesti banyak info yang saya dapat nanti
 Dalam email kate 8.30am ~ 5pm
Sehari suntuk tu takkan la cincai2 jer kan

Tapi...tak sangka cempedak jadi nangka
Rupa-rupanya start 9am~11am jer
Semua pakat terkejut tadi
Yer la...mesti dah plan baik punye kan sebab takyah masuk opis arini...ngeee~~

Takde pe2 pun
Cuma ade briefing sikit
Tuan pegawai LPPKN tu kate, kadar kesuburan semakin merosot kat negara kita

 Melayu->India->Cina
Walaupun Melayu ranking teratas tapi peratusannya masih di paras yang sangat rendah

Mungkinkah ramai wanita sekarang bekerjaya?
Faktor ekonomi keluarga?
Masalah penjagaan anak; termasuklah bayaran upah penjagaan serta masalah mencari pengasuh

Inikah sebabnye wanita merancang dan enggan beranak ramai?

Jadik diorang nak kaji...apakah puncanya?

Then, kami yang dah berkahwen jawab soal selidik (P&C ok!)
Hanya untuk yang berkahwin saja yer

Yang tak kawen...pegi makan...hihi

Yang bessnye...dapat cenderahati ini

Blue Pashmina ~ buat balut badan bila suhu ofis jatuh ke paras membeku...kikiki
Bess sebab free...padahal banyak jer jual murah2 kat luar sana (",)

Apepun TQ to pihak LPPKN


6 comments:

Mrs. Amad said...

hahahaha..pecah rasie..tny bakyah die kate rasia bkn main..rupenye die pun kene dok luar dr ctu sbb blum kawen..hampeh!!

Nana said...

tu la...kelakor pulak...
bila baca soklan cemas tu...cecepat diorang ngaku bujang...haha

Lizan said...

semangat nak ponteng kerja sampai petang ya... sekali haf day jer... hehe

Nana said...

haha...kalo tak half day pun...blh ler nak mengular sat...peluang tak dtg selalu...:D

IntaNBerliaN said...

hihii kalu sy pun frust gak.. yela, mesti dh siap berangan xmsk opis.. heheh

Nana said...

IntaNBerliaN, haha...siap berangan tu yang tak tahan...

Click!!!Intersting...........!!!