...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Monday, May 28, 2012

(。◕‿◕。)Mata untuk Ibu

Hari ni sangat malas nak bukak mata...apatah lagi nak bangun...mengantok campur letih...
Weekend balik kampung...kenduri kawen...
Eh, janggal sangat bila aku cakap balik kampung...
Selalunya orang balik kampung mahu berjumpa ibu ayah @ mak/bapa mertua
Tapi aku terkecuali ler sebab mak ayah tinggal sekali...mak/bapa mertua jiran tetangga aje...
Jadi berkampung la aku kat KL...
Untungnya...takyah penin2 pikir nak balik kampung sape bila raye.
Pejam......................celik........................ting! dah sampai. (",) 

Meriah sesangat kenduri kawen kat kampung nih...
Panas pun boleh la tahan
Mau sebaldi air peluh ni ha....

Tak tau nak buat keje ape...tenaga kerja dah melebihi...
Lagipun diorang ambik katering...

Aku ngan Darwisy ke hulu ke hilir ler...
Cari kipas...ade peluang jer..cecepat aku cop tempat depan muka kipas tu...
Tak kasi can kat org lain dah...

Bila tinggal berdua ngan Darwisy...
Ibu pandang muka anak...anak pandang muka Ibu je la..
Pastu...mulalah si Darwisy cari idea nak hilangkan boring die tu...

Bergurau senda la kami anak beranak depan kipas yang macam angin sepoi2 bahasa je tu...
Mula2 main sorok gula2...
Ntah macam mane tetiba Darwisy tercocok plastik gula2 kat mata nih..
Berair ler mata Ibu die...

Ibu : "Tengok mata Ibu ni...sakit tau...nanti kalau Ibu buta...mcm mane...?Darwisy nak ibu buta...?"
Anak : Pandang tepat kat mata yang dah merah menyala ni...
"Takpe...nanti Darwisy cabut mata Darwisy...Darwisy bagi la Ibu..."

Terasa kembang hati ni...
Terharu...
*Tanpa kata*


2 comments:

ashra said...

Owhh darwisy senang jaga ye..hehe.
Anak anak saya mmg kuat nangis... :)

Nana said...

alhamdulillah...senang la jugak...tapi risau pulak masa tu sebab jarang dapat tgok air mata die...

Click!!!Intersting...........!!!