...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Sunday, April 8, 2012

Tengking...nak ajar anak ke ?...nak bagi anak jadi kurang ajar ?

Yang hang pi tengking anak orang pehal...tau la mak die nak jaga. biar la mak pak die yg tegor...
Pelik sungguh ngan spesis makhluk yg jarang2 jmpe mcm ni...
Suara mcm halilintar ...
Pi panah anak org dulu...cer tegor leklok sikit...budak tu kecik sgt aihhh...baru nk kenal dunia...
Walaupun bukan tala kat anak aku...tapi panasss telinga aku ni dengar...
Aku ? mmg tak kesah org lain nak tegor anak aku...tapi...hallluuu..tlg tegor ngan nada yg sepatutnya blh...kalo tak sndri mau ingat la...
Bukan nak bela anak sendiri...tp bukan cara aku...aku pun tak tengking anak aku mcm tu...kau silap banyak la kan...
Aku yakin ramai mak bapak kat luar sana pun tak suke nak gune cara tengking2 ni...
'Eh abg!kau main lagi!aku tumbuk karang!'
Dussshh..dushhh...meh aku tumbok idong kau dulu bagi kemek lagi baru tau...kompem korang pun menci dengar ayat ni kan? Tak patut sgguh ayat mcm tu dipetirkan kat budak2...korang tau umur budak tu brp taun ? Baaaruuuu 3 taun...
Tapi...lantak pi hang la...tu anak hang...
Cover la sikit depan orang makcik oiii...

7 comments:

Ain Dzaya said...

hahahahaha..

"" Kenapa akak pakai niqab? ".".

Nana said...

:D

hunybie said...

pernah jumpa pompuan yg duk tengking2 anak dia kat shopping complex..
cian anak dia da pucat muka plus nape la nak jatuhkan air muka anak sendiri kan...rasa cam nak tengking balik kat pompuan tp takut kena tengking+pelempang so juz leh tgk drama free je la...

Nana said...

hunybie, akak ingat camtu jugak..nak jer tengking mak budak tu...tapi karang aku pulak yg dikate menyebok...hihi

bila dah ade anak...tahap kesabaran memang kena tinggi...sebab kebiasaannya budak2 ni mmg mcm2 ragamnya...

ashra said...

Btul rin..
Nak tegur anak org,biarlah dgn cara yg baik.
Malah anak kita pun kan.barulah budak dgr cakap

Nana said...

Btul tu Ash...
Saya ni pun kekadang terlepas jugak bile dah penat sgt...
Pepun marah mesti dikawal...kan ?
Kat anak org lagilah...sbb rasa mcm die tak hormat kita sbg mak bapak...@ dlm erti kata lain kita mcm x pndai jaga anak je...

IntaNBerliaN said...

xelok tgking2 ank sbnarnya...

Click!!!Intersting...........!!!