...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Monday, March 5, 2012

Karipap Untuk Anak, Tongkat Untuk Ibu

Sabtu.

PAGI
Darwisy: Hari ni Ibu cuti ke...?Ibu nak buat karipap ke...?
Aku: Aah...arini ibu cuti...Darwisy nak Ibu buat karipap ke...? (nape tiba2 tanya karipap pulak nih? seingat aku takde pulak cakap nak buat karipap)
Darwisy: Hmmm...karipap telur (inti telur hancur)
Aku: Ok...nanti ibu buat

PETANG
Darwsiy: Ibu buat karipap untuk Darwisy?
Aku: Hah? Taaakkk...belum buat...Darwisy teringin nak mkn karipap?
Darwisy : Hmmmm....

Ahad.

PAGI
Darwisy: Ibu buat karipap untuk Darwisy?
Aku: Alaaaa...belum lagi la...ok nanti lepas Ibu mandi Ibu buat ok!
Darwisy: Ok!

TENGAH HARI
Ayah: Pegi la mandi...nak bawak Darwisy jalan.... Wangsa Walk
Aku: Oh, ye ke..ok2..nak mandi la ni
(kantoi! aku mandi pagi pukul 1pm...ssshhhhh)
Kitorang pun pegi la jenjalan kat Wangsa Walk...

MALAM
Nampak aku bawak pinggan...
Darwisy: Karipap Darwisy...?
Aku: Alaaa...kejap2...lepas ni Ibu buat tau...sian Darwisy nak makan karipap yer...ngidam eh...?
(dalam hati rasa bersalah)
Darwisy: Ermmm...(sambil main askar2nya tu)

Tengok jam pukul 9pm...esok nak keje...
Takpe...buat aje la...bukan sekali die mntak...banyak kali pulak tu...
Tiba2 rasa besar pengorbanan aku ni...huehuehue
Sambil bertungkus lumus menguli tepung tu terlintas kat otak ni "Agak2 nanti aku dah tua, Darwisy cepat2 tak tunaikan permintaan aku"

Takpe jap lagi aku nak test die...
Sengaja aku usung setalam tepung tu kat depan TV..sambil tu nak layan Merlin (cter peberet la katakan). Darwisy tengok tepung aku tu..."karipap..."itu je die cakap...
Dah nak siap uli tu saje je aku baling tepung tu kasik bunyi kuat sikit kan...saje nak tarik perhatian Darwisy...

Dan aku pun terus je soal Darwisy..."Darwiiiisssyyy....suke tak Ibu buat karipap ni....? Nanti kalau Ibu dah tua...."

Belum sempat habis ayat aku.....
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
 V
V
V
V
V
V
V
V
V
Darwisy: Darwisy beli tongkat.....(dengan muka yg serius)
Aku: (Senyum kamben) Bertuah punya anak...
Tapi, ok la kan die nak beli tongkat kat aku...(ayat penyedap hati)
En suami & Abang aku tergelak dengar jawapan Darwisy...

Ayat yang belum sempat aku cakap tu ialah : kalau ibu nak makan ape2, Darwisy cepat2 belikan tak...?

5 comments:

Edura Hanum said...

hahahhahahaha.jwpan sepontan darwisy nie mengelikan hati betul ar

Ini Kisah Kami said...

anum...akak ni yg dengar time tuh..mmg nak tergelak sangat...tapi tahan je...

Ini Kisah Kami said...
This comment has been removed by the author.
Mrs. Amad said...

hahahahah..pandai wat lawak darwisy ni..dpn org diam je..cam ibu die kan kak kannn..?dpn org wangi je, blkg org mandi kul 1pm...hahahahah!!

Ini Kisah Kami said...

haha...bese ler...siap masak baru teman mandi...
kalo idok...bau bawang pulaks nnti...wakaka...

Click!!!Intersting...........!!!