...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Friday, February 17, 2012

Susu Kamben Plus Kurma


ASSALAMUALAIKUM...

Pagi2 hari ini dah tersentap...Hatiku tertacin sekejap...Tapi, mujurlah perasaan aku cepat reda...
Inilah akibat tak dapat kawal perasaan marah...aku pula yg jadi mangsa...?Ikut hati memang geram..tapi tak guna layan semua tu~~STOP!!!
-------------------------------------------------------------------------
Ekceli...nak share ngan korang pasal susu kamben...
Rata2 umat Islam dah tau itu minuman kesukaan Rasulullah SAW...
Boleh google je tentang kebaikan2nya...wokeh~~

First time minum susu kamben..rasenye memang WOW!!!
Seeedaaaaaap sangat...
Nak pulak dicampur dengan kurma...rase macam cendol...
First time...susu kamben+kurma tu aku blend then terus minum...
Esoknya...time subuh tu...malu @ takut kena marah ngan jiran sebelah dengar bunyi blender aku...jadi aku carik2kan aje kurma tu & rendam lebih kurang setengah jam...sebelum minum kaco dulu...ermmm...rase sama je mcm diblend...

Selain tu...Aku pun senang hati bila...Darwisy dah jatuh cinta ngan Ajwaa...
Ini bukan calon menantu yerk...
Tapi salah satu buah kesukaan Rasulullah SAW jugak...
Harga agak mahal sikit tapi memang kompem tersangatlah sedap...
Kap, Ba, Ro, Kap, Alif, Ta, Nun...tu yang penting...InsyaAllah...
Alhamdulillah..dah boleh buat ganti jajan Darwisy...
Pepun...yang penting istiqomah...
Semoga makanan yang baik & datang dari rezeki yang HALAL itu akan membentuk peribadi yang baik...

4 comments:

~MAWAR~ said...

jemput join GA..

http://acaiberryputrajaya.blogspot.com/2012/02/1st-giveaway-by-hayat-acai-berry.html

tQ =)

ashra said...

salam rin.
baru dapat jengah.hehe.

mane rin beli kurma ni ek?
susu kambing dan kurma buat sndiri eh?ada jual kan siap punye.

hunybie said...

huhuhu...betul sedap ke k.zu??mcm cendol ek...mmg plan minum pon tp takut tak lalu kat tekak lak..hehehe,almaklum la xprnh rasa..

Ini Kisah Kami said...

Mawar...akan menyusul nnti..k..tqsudi invite saya

Ash...saya pun baru je minum...saya google aje...nnti try call no tu k...

Hunybie...btul sedap...tak rase mual mcm susu lembu...

Click!!!Intersting...........!!!