...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Monday, January 9, 2012

Kadang2 sebelum balik keje, aku belikan sesuatu untuk Darwisy...
Antaranya seperti mainan kat McD tu...RM3 hengget je...tapi berbaloi...tahan lasak dengan Darwisy yang lasak tu...kalo pasar malam punye, kekadang tak sampai 1 hari, hancus dikerjakannya...

Seperti biasa bila sampai rumah, brg yg dibeli tadi tu...kena sorok dulu..nak kasi surprise sikit...

"Darwisy, nak tak...?Ibu ade beli sesuatu utk anak Ibu..."
Darwisy cam bese arrr...akan tunjuk wajah ceria & excited...
"Ok, pejam mata dulu...pejam....jangan bukak lagi...."
Darwisy menurut segala perintah...ehehe...
"Ok...bukak mata..."
"heeeeeeeeeeeeeeeeeeee..." (sila bayangkan muka tersengih Darwisy)
Gitulah kekdahnye yang aku buat setiap kali bawak balik barang buat Darwisy~~

Tapi...mane boley hari2 camtu...
...budak2 ni kalo dah diajar sekali, mesti nak lagi...

Satu hari tu...sampai je depan pintu rumah...
Macam bese...Darwisy sambut aku...berlari2 sambil dok sorak2...

Tapi...kali ni Darwisy tanya..."Ibuuuu...ade beli ape2 tak? cekeleeet..." sambil goyang2kan jari telunjuk...
Aku terdiam sekejap, sambil tu otak laju dok pikir jawapan yang bernas.
Jujurnya aku jawab je, "Ibu tak beli ape laa arini...hihihii" sambil tersengih & rase bersalah dalam hati...

Mase aku nak masuk dapur, Darwisy follow aku...

"Ibu, Dawisy pejam mata niiiii...cepat, cepat.."
Rupenye...Darwisy masih berharap.....
Masih ingat Ibu nak buat surprise lagi ke...???

Alahai...peluk sikit...

Mak aku tersenyum tengok gelagat cucu nan sorang tu...
















4 comments:

Mrs. Amad said...

Alololo..cute..dpt bygkan die pejam mata..tp mmg betul pun brg menan mcD tahan lame kan.dorg mcm ade engineer sndiri utk cipta toys dorg..hehehehe

Ini Kisah Kami said...

Mmg terbukti tahan lasak...sbb dah byk kali Darwisy buat eksperimen...baling ke dinding..lontaran jarak jauh & dekat...dari tingkat 3 pun pernah..tapi menan McD mmg kuat...x pecah...

ooo..ade engineer eh...baru akak tau...(",)

ashra said...

comel je die ye..
budak2 ni mmg pandai menuntut dan berharap..leh buat kita rasa bersalah giteww..hehe

Ini Kisah Kami said...

yg penting kena trus terang ngan diorang...kalo ckp nanti nak beli...diorg mesti ingat & menuntut...kan...kan...=P

Click!!!Intersting...........!!!