...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Saturday, July 23, 2011

Rege emas RM173/gm...trade in aje laa

Hujan baru berenti...sejok-sejok begini buat perut ni lapor aje yer..Dari pagi tak nampak matahari..mendung...petang ni hujan pulok..
Terlelap kejap tadi...dalam 20 minit gitu...itupun terkejut dek suare Darwisy...
"Ibu, ibu...nak tgok ibu kawen...!"
Terpinga2 aku dengar permintaan budak kecit tu...mamai baru bangun tido belum habis lagi...
Spontan je aku balas "tak boleh!"
Amboi garangnye Mak ooiii...
Tapi Darwisy dok desak jugak...alih2 mengalah jugak dengan die & video Romeo & Juliet versi melayu tu kupasang jugak akhirnya...ngeee~
Layan la video tu nak ooiii sampai jemu...

Jenguk dalam bilik, ayah pun tengah dok buat taik mata...perut ni pulok macam menjerit nak mintak diisi...

Oh tidak! Makin besau ler nanti~~

Bukak tudung saji, cari lauk tengah hari tadi...nyum nyum...sodapnye sambal ayam ni...(statement tak boleh blah...puji diri sendiri...muehehe)

Tetiba je teringat rege mas dah naik...RM173/gm...Mak aiiii mahai nak mampuih...
Rantai kaki kupulak dah terputus...ingat2 malas nak repair...trade in...nak tukar ngan rantai tangan...kalo kat kaki susah nak jage...aritu nasib baik tercicir atas katil...tu pun tak perasan...

Nak ajak ayah gi intai2 kat kedai emas la...tekad dah ni...nak trade in aje..

p/s: Merasa la melaram rantai tangan baru raye ni...

8 comments:

iduraz said...

dah RM173 yer segram..nak trade in pon brg skang dh kecik kan..sedih tui..bila la emas nak turun..hehe

Rin_Aff said...

Tu la pasal...dok penin ni...
Masih syg lagi ngan rantai kakiku itu...

Nak tunggu rege mas turun entah bile la....
Berjanggut boley...
Huhu

Sekamar Rindu said...

salam...

suruh suami beli yg baru rantai kaki tuu..yg besar sikit lagi baik.:)

~ yus ~ said...

tak pernah ada rantai kaki..

rasanya rantai tangan lagi elok, trade in saja, rasanya mmg susah nak turun rege mas ni...huhu

ashra said...

best ni kalu dapat raya pakai rantai tangan baru kan...skang takder sales ke eh?nak2 raya ni...

Rin_Aff said...

Sekamar Rindu, gud idea

~ yus ~
tu la...memang dah lame nak beli..
saya pun rase rege mas takkan turun..makin naik ade laa...

ash, tak jumpe lagi yg buat sale...slalunye wah chan je yg slalu buat sale ni...

Nanie said...

mak aih!!!makin mahal la emas nie kan..lagi lama lagi mahal kan...huhuhu bila nak merasa rantai besar gedabak nie hehehe tak merasa la mas mahai...

Rin_Aff said...

nanie, tu yang nak cecepat trade in je rantai kakiku itu...hehe...
tapi brg yg dpt nanti kecik aje laa...
nak banding ngan mas dulu...rege macam skrg ni dah dapat yg besor gedabak punye..kan kan kan

Click!!!Intersting...........!!!