...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Friday, July 15, 2011

1st time buat Pap Smear

hai semua....pagi tadi selesai sudah membuat Pap Smear...inilah pengalaman pertama manjalani ujian saringan ni...setelah ditunda beberapa kali semenjak keguguran 8 Mei 2011 aritu....1st time pegi...nurse cakap masih terlalu awal..kalau boley kena tunggu cik Moon datang dulu..lepas 10 hari baru blh buat..tapi kalau cik Moon tak datang jugak...lepas sebulan dah boleh buat...tapi...ble pegi selepas genap sebulan..lain pulak cakapnya...kena tunggu selepas 2 bulan pulak...adesssss...mane satu yg betul ni...

Sementara dok tunggu genapnya tempoh 2 bulan tu...sekali cik Moon dah kunjung tiba...hehe...so takyah fenin2 kapla...tadi dah pun buat...sekejap sangat..tak sakit pun...yang penting kena relaks & tarik nafas dalam2...tak sampai 30 saat dah siap...senang kan...

Tapi...result keluar 3 bulan lagi daa....lambatnye...berjanggut menunggu....cuma nurse tu kate, kalo ade ape2 diorang akan call, kalo tak, diorang diam je...result boleh dtg ambik kat klinik lepas 3 bulan...lamanyeeee...

OTW nak gi opis tadi terpikir2 'apakah keputusannya?' rase berdebar2 la pulaks....harap2 semuanya OK...

Kawan2 dah buat ke...???kalau belum...jangan tunggu2 lagi yer...penting untuk masa depan ni...:D
info 

5 comments:

ashra said...

insyaallah semuanya ok... =)

da buat dua thn lepas,tapi belum lagi buat skang.tatau bila nak buatnya...

hunybie said...

moga k.zu sihat slalu..amin...

hurm org yg baru kawen da boleh buat ke??ramai kawan yg kata nak wat pap smear ni after ada anak...betul ke??

Rin_Aff said...

ashra, insyaAllah...

hunybie, mudah2an...
rasenye dah boley buat..cuba yatie klik kat link info tu...

makaji08 said...

ape pakaian pakai buat pap smear?

Rin_Aff said...

kalo nak buat pap smear better pakai kain..senang sikit...
sebab nurse bagi sehelai kain je untuk tutup...

aritu saya pakai baju kurung je...panty kena bukak & tutup je ngan kain yg nurse bagi tu....

Click!!!Intersting...........!!!