...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Wednesday, June 1, 2011

Pangkah Besor Aku Bagi....X

Aku memang suke makan chicken chop=chicken grill=black paper chicken (lain kedai lain namenye)..tapi kesemua tu membawa maksud ayam yang dipangang & disiram dengan sos black paper..ha..lebih kurang mcm tu laaa...

Kelmarin incik somi balik keje & beria2 benor cerite kat aku die pi mkn chicken grill ngan kawan2 die...sedaaaapppp....katenye....
Aku yang dengar ni memang terliur la jugak...malam tu jugak aku suruh die bawak aku...tapi die takmo sbb letih baru blk keje...sbnornye, saje je aku test die syg kat aku ke tak...hehe...nmpaknye mcm tak sa*Y*** je...opssss...no no no...bukan la begitu kan...

Disebabkan nak sgt bagi aku rase chicken grill yg sedap bebenor tu...incik somiku itu pun bawak la istrinya ini pi menternak lemak malam semlm...jam 8:30pm...lokasinya di Kg Baru...
Sampai je kat kedai tu...aku tgok meja semua penoh..."mak aiiii..ramainye...mesti sedap sgt niii...,"aku ckp dlm hati je....Nak dptkan tempat duduk pun kena tggu org lain abis mkn...kalo cenggini...mesti mknan kat sini giler punye sedap niiii...tak sabo aku nak rase....
Dapat je tmpat duduk....trus cari pelayan yg nak ambk order...tggu punye tggu...ha skali aku dah nmpak pelayan tu...aku pun jerit laaa..."bang ambik order sini!"
"ok, ok...,"pelayan tu pun jawab kat aku.Tp die tak dtg kat aku pun...dgn selambernye die pi buat keje lain pulak...aduyai....
Mmg aku nmpak diorg tak menang tgn...org ramai kan...ok tak pe aku paham...
Nampak pelayan yg kedua...benda yg same gak aku buat...jerit suruh die dtg kat aku...hampessss...same gak mcm tadi...kali ni aku dah rase hangin kus2 dah mai dlm pale aku niii...mulut dah start dok mengomel arrr...

Lastly, tggu punye tggu ade gak pelayan yg free & dtg ambik order....dgn lajunye aku mengorder...

Tak sampai 10 minit mknan dah smpai...wahhh..lajunye diorg masak...aku pun dengan cepatnye potong2 ayam tu...
Nyum..nyum...nyumm...."tak sedap sgt pun..."ckp dlm ati je lg....abis je mkn...aku pun minum air suam...tapi aku pelik gak kenapa die bubuh air dlm mug kaler hitam legam...mmg tak nmpak ape laaa....
gulp...gulp..gulp..aku minum air tu tinggai suku lg nak abis....tetiba rase mcm nak intai la air dlm mug tu...
& sah serta yakin 100% aku tak akan dtg lagi kedai niii...air tu ade serdak ape ntah...ptui..ptui...ptui...geli geleman tekak aku...
Pantang tok nenek moyang ler kalo minum air mcm tu....adussssss...tp silap aku jugak tak pi intai awai2 lg...huuuuuuuuuuuuu

Akan tetapi..& wlu ape pun alasannye...
Buat suamiku yg baik hati, sorry yer...sumpah tak nak pegi kedai tu lagi....dah la serbis tak gud, rase mknan indah khabar dr taste, air ade serdak....waaaaaaaaaaaaaaaa.....
Dengan besar hati aku bagi tande pangkah besor2 kat kedai tu.....X

3 comments:

ashra said...

hehe.samalah kita.cerewet kalu bab2 kedai makan.nak2 kalu dapat pengalaman tak best.

zOeY zAu YaH said...

saya pun suke lah..leh geng nih hehe

PinKy MoMMa said...

ce citer ce citer nama sebenar kedai huhu..

pm di fb je rin ;)

Click!!!Intersting...........!!!