...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Tuesday, April 12, 2011

Satu hari di hujung minggu...Kami pi tgok wayang...

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia,

Weekend baru2 ni...bawak Darwisy gi tgok wayang.
Kami berdua aje pada mulanya.Ayah Darwisy tak dapat join.
Tak jauh pun...so brani aje pegi tanpa ayah Darwisy.
Sampai kat kaunter...trus beli tiket.
Tak ramai org...so tak payah beratur pun.
Tgok jam...lagi 40 minit baru start cter.
So...Pusing2 jap tgok iklan cter2 akan datang.
Ermmm...Kungfu Panda...mesti tgok ni...
Teringat lagi...Dulu layan Kungfu Panda time Darwisy blom wujud lagi.
Tengah dok tgok2 iklan tu...tetiba Darwisy lari...
Dalam hati aku,"Pasti ade yg menarik minat si kecik ni..."
Haaaa...kan betul..."Car..car..!!!", Darwisy jerit.
Meh layan aksi Darwisy bergambar kat replika kete tu...







Takmo dok diam..gambar ade goyang sikit...

Lepas sesi bergambo tu..singgah sat tgok budak2 main roller blade..
Tak kerdip mate Darwisy tgok lampu berkelip2 kat tayar roller blade tu...
Lupe pulak aku nak snap gambo...takpe laa..len kali aku share yer..

Adeh...lame lagi daaa...tipon ayah sat laa...
"Hello...abg kat mane tu...?ren dah bli tiket wayang ni...abg takmo join ke?"
Abis berceghite ngan ayah darwisy...aku trus meluru ke kaunter...
Ayah pon nak tgok laaaa...Seb baik seat sebelah aku masih kosong...
Ayah ni slalo bg kptsan last minute...

2 minit sblm cter bermula..ayah Darwisy sampai...
Petang tu kami layan cter RIO




 Dalam panggung...Darwisy dok kat tengah2...tmpat letak tangan...
Sambil kepit popcorn kat celah ketiak...
 Sesekali die tegor la ape g die nmpak...
 "Aaaaaa...bird...!!"
"Kapal tebang!"
Yang peliknye...bile org ketawa mcm nak pecah perut...die diam je...
Time org diam..die pulak yg ketawa...ape la yg ade dlm pikiran Darwisy ni yer..
Bile sejok...Darwisy masukkan tangan dlm tudung ibu...
Ayah bagi sweater pun takmo...
Nak jugak masuk dlm tudung ibu die...hehe...

Sebelum balik rumah..singgah sat kat workshop...
Ayah dah tggu sane...nak serbis kete...
Tapi..dlm perjlnan ke workshop tu Darwisy dah tetido..

Hah...ni la die boodak yg dah kepenatan...



2 comments:

Axie04 said...

ala
bestnyer dapat tengok wayang ngan anak
bila la saya leh wat cam tu
nak tunggu Almira besar sikit baru leh neh
huhu

Rin_Aff said...

axie::aha...memang bess...mase Darwisy kecik pun ade bwak..tp start cter..die tido...skrg ni dah pandai layan movie..lg enjoy laa kalo tgok ngan die...hehe..
tak lame dah tu..sekejap je Almira dah besar nnti...(",)

Click!!!Intersting...........!!!