...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Wednesday, April 20, 2011

Instinct seekor anjing!!!!!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...
Dah lame rasenye tak merepek kat blog aku ni...

Semenjak due menjak ni fikiran agak bercelaru...
Hurrrmmm...hormon tak stabil gamaknye ni...mood sweng swong...

Ni...aku nak cter..pagi tadi kat highway ade anjing mati...
Sian pulak aku tgok anjing tu...ntah dr mane dtgnye...tp bukan aku yg langgar yer...

Dan tetibe aje aku teringat "kesiaannn kat anjing tuu.."
Itu la kata2 yg dulu pernah aku ucapkan buat seekor anjing...
Kaler bulu die putih...

Peristiwa ni berlaku lebih kurang 13 tahun lalu..time tu aku sekolah lagi...
Time tu abg aku bwak aku nek motor...round2 kampong...
Tengah syok2 hirup udara segar tu...tetiba aku terpandang sekor anjing kat seberang jalan...
Kaki anjing tuuuu...berdarah...mungkin kena tembak...
& tetiba jugak perasaan belas kasihan yg amat sgt terbit kat sanubari aku ni...

Lepas tu aku ngan abg jo trus la mkn angin keliling kampong...
Sblm maghrib kami dah sampai rumah...

Amazingly....esoknya...pagi2 buta...aku bukak pintu rumah...
korang rase ape yg aku nampak???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Aaaaaaa...tidaakkkkk....
Anjing semalam tu tengah tido kat kaki lima rumah aku...
Ya..memang aku pasti...itu anjing yg same...kaki die berdarah...

Pelik..aku memang pelik macam mane anjing tu tau rumah aku...
Padahal itu bukan anjing peliharaan aku...tidak sama sekali...
Lagipun time aku jumpe die smlm...jauh dari rumah aku...lebih dari 4km...
Lagipun aku & abg jo jln2 kat tmpt lain lg...
& yg pasti takde yg mengekori kami di sepanjang perjlnan kami....sampai la ke rumah...

Terpaksa la samak kaki lima tu...sbb ade darah anjing tu...
Dan bertambah2 pelik lagi...bile kami halau anjing tu takmo pegi...
Then, mak mintak aku buang perasaan kesian kat anjing tu...
Mungkin berkesan dengan cara tu...
Beberapa hari jugak kami cuba halau..tp anjing tu dok jugak kat situ..
Lastly, mak cadangkan spy anjing tu bagi kat apek kat ujung kampong kami tu...
Settle masalah...

Aku pernah tanye hal ni pada ustaz...
Kenapa anjing tu ikut aku..???
Ustaz tu hanya menjawab, "Sape suruh awak kesian kat die..??"
Itu je jawapan die...

Peristiwa ni tetap terpahat kat ingatan aku sampai bila2...
& ia pernah menjadi topik pilihan aku utk public speaking mase kursus induksi...hehehehehe

2 comments:

sumaiyah_nda said...

ehheeh...eh...salam ibu darwish...

dulu kat umah lamer kiter...ade anjing tu suke sangat lepak kat umah jiran kiter...sampai beranak pinak ... bukan tuan umah tu tak pernah halau..tapi tak tahu ler nape anjing tu suka lepak kat umah tu...sian jiran kiter...kena berhati-hati sentiasa...

Rin_Aff said...

kalo anjing jiran no wonder laa...
nasib baik saya tak pernah ade jiran yg ade anjing...ehehehe...

Click!!!Intersting...........!!!