...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Monday, March 7, 2011

Spaghetti Goreng Cincai

Senang jer nak buat spaghetti niii...

Sepiring spaghetti (angel hair) - rebus 5 minit pun dah ok...agak2 lembut je...
Bawang putih seulas (paling keciiikk skali)
Bawang besar cincang2 halus
Carrot pun cincang2 halus (nak tambah sayur lain pun ikut suka laa)
Kicap soya
Kicap cair (aku guna cap kipas udang)
Serbuk pati ayam secubit
Telur 1 biji

Masak je mcm mee gorang biase tuu..
Telur tu hancur2 kan je..
Kalo nak bagi carrot tu lembut..masak le lama sket...

Menu ni telah dimasak & dihidang untuk Muhammad Yusuf Darwisy sebagai dinner...
Kalo korang nak sedap..bubuh laa cili kering, ayam, udang etc...tambah ler ape2 yg patut lg mcm garam ke...
Ni utk bebudak so x leh pedas2 & x leh masin2...Bawang tu cincang halus2 supaya Darwisy x rase benda alah tu..kalo tak nnti die kuarkan blk...kalo korang yg dah besor panjang nii...potong ler besor2 sket...

Nak suap sendiri...kalo kite yg suap die kate mee tu pedas...

No comments:

Click!!!Intersting...........!!!