...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Thursday, March 10, 2011

MY HERO...l.o.v.e u..4 eva & eva...

Assalamualaikum...
Salam 1 Malaysia

Dah free2 skit ni aku nk update blog pulaks..semuanya ttg MY HERO..
Malam tadi dah rase suhu badan MY HERO ade naik sikit..cuma bg ubat batuk je..sbb 2 3 hari ni MY HERO terbatuk2 terutama waktu pagi..wlupun x kerap...tp itu dah cukup buat aku risau gler...

Tengah mlm tadi...ermmm bukan2..dah nk subuh pun...around 4am...aku terdengar suara MY HERO mcm org x lena tido...dlm gelap aku tnye, "darwisy nk susu ke?"...MY HERO x jwab...same jgak cuma bg reaksi x lena tido...
Tgok MY HERO gitu... dgn pantas aku meraba dahi & leher die...panasssss!!!!
"bang...bang...rase badan anak ni...panasss...die demam..."...aku tarik tangan somi cpat2 & trus letak kat dahi & blakang badan MY HERO..."ambik cuti laa arini..jaga anak"...
Dlm hati aku "memang aku nk ambik EL pun"...

Takmo tggu2 lg...aku on lampu...alihkan MY HERO spy x kena angin kipas..
Ingat pesanan pakar pediatrik hosp tawakal...aku cari kain lampin & basahkan...tekap2 kat dahi & kepala dulu...ketiak..& seluruh badan...dah reda panas skit...
Bagi ubat demam..sesi ni agak mencabar sbb aku kena main kejar2 dr dapur ke ruang tamu & keliling rumah...aku lega MY HERO berjaya mkn ubat..
Geledah pulak laci cari kool fever...seb baik ade stok lg...dpt laa tampal kat kepala MY HERO...itu pun bukan senang yerk..kena pujuk bagai baru ok..

Dlm keheningan subuh tu...MY HERO mntak nk tgok cter upin ipin pulaks...
Tgok jam 4.20am...takpe la nak...tgok laa...ibu layanzzz jer...
Cukup 45 minit abis la cter upin ipin tu...
" ibu, nk tgok lg"..okesss syg ibu repeat cter ni yer...
Mata dah x tahan...aku ambik bantal tido kat sofa...sblm terpejam mata..aku sempat pesan kay MY HERO..."Kalo cter dah abis kejut ibu taw.."

cukup 45 minit..sungguh2 die kejut aku...repeat cter lg...
Bagus...bagus..mesej ditrime dgan baik skali...(-_-)
aku pun smbung blk tido...x smpai 5 minit.."ibu..ibu...nak pen..nak buku"...
Ayooo...anakku...takpe...ibu layanzzz...

Kali ni aku lena...sedar2 dh kui 6.50am..
Alamak x solat lg...
Dlm kelam kabut..aku bangun tgok MY HERO tgah layan gitar die sambil menari2 skit & sesekali melompat2...dah sehat skit la tuu..gud2..

Tgok aku dah siap solat MY HERO ajak aku gi taman pulaks..ahaaa..ok...
Siap2...start motor...jaaalaaannnn...
Dengan dahi bertampal, round2 kat tmn metropolitan yg mmg x jauh pun dr rmh..
Wajib tunaikan permintaan MY HERO nii sbb aku dh janji kalo badan dah sejuk skit nak bwak gi tmn..so..janji mesti ditepati...
Balik tu singgah kat pasar bli roti canai+nasik lemak..

Aku gumbira sbb MY HERO still berselera menjamah roti canai itew...
Habis 1 1/4 keping...ok la tuh...

Lepas mkn ubat pkul 10am tadi...sempat gak potong kuku MY HERO...
Blom abis potong kuku..tgok2 MY HERO dah terlentok kat bahu..
Skrg...MY HERO tgah nyenyak beradu...ssshhhhh

terima kasih atas kesudian anda membaca entry nii..(",)

Klik..!! to like...

2 comments:

hunybie said...

hahaha...hero kak zu ni...
sakit2x pon leh men ligan2 ek xmo makan ubat...

Rin_Aff said...

kena byak sabo ngan bebudak nih...
hehe

Click!!!Intersting...........!!!