...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Monday, March 14, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia,
Tak tau la Bro Ben terime ke tak lagi nih...sudah tutup daaa...
Dengan penuh rase segannye...aku nak join juge...huhuhu...
(Bro ben...sudilah terima yerk..huk3x...)

    1.Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda .. 

    Saya merupakan seorang isteri kepada Mohamad Affandey, ibu kepada Muhammad Yusuf Darwisy, anak pompuan tunggal & terakhir (2 beradik jerk). Umur tak lame lg dah mencecah 28 thn. Bekerja sebagai penjawat awam dah 4 thn lebey.Usia perkahwinan baru 3 tahun lebey.Mula menceburi dunia blog baru beberapa bulan aje...

     2.  Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu
             
    Kenanagan manis adalah dari saat result UPT +ve...menempuh alam hamil dengan penuh cabaran...mengusung peyut yang boyot...tgok kaki baby tendang2 dengan lajunye mase scan...mase 7 bln dpt tau yg aku akan dpt baby boy thru 3D scan...siap dapat duit lg sbb darwisy  dah jadi            cikgu biologi mase dlm perut lg...melahirkan & membesarkan Darwisy hingga kini.      

    3.  Kenangan pahit anda ?

    Terpakasa melepaskan 2nd baby krn telah mengalami kandungan luar rahim...
    Amat menyakitkan....

    4.  Kata kata khas buat si suami ...       

    Abang, ren takkan lupakan segala suke duke yg pernah kite lalui bersama. Walau ape pun org kate,
    cinta dan sayang ini hanya untuk abg selamanya...Ren harap semoga ikatan yg kite bina ini diredahi &              dirahmati Allah s.w.t....& kekal hingga ke syurga yg kekal abadi. 

    5.  Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana ..

    Anakku...peliharalah akhlak mu..jadilah dikau seorang hamba Allah yg bertaqwa, seorang anak yang
    taat & menghormati Ibu & Ayah, seorang insan yang mulia akhlaknya...Dengan adenye semua ini,
    InsyaAllah...kau akan selamat walau kemana pun dikau pergi...
    Wahai anakku, ingat & tanam di sanubarimu bahawa selagi nadi Ibu berdenyut..selama itulah Ibu                    akan mendoakan yg terbaik untukmu... 
             
    Buat anak2 diluar sana...Ibu & Bapa adalah anugerah Allah yg terbaaaeeekkk untuk kamu.
    Janganlah walau sekalipun kau sia2kan mereka.

    6.  Apakah harapan anda kepada anak anda .. 

    Harapan Ibu kpd Darwisy semoaga satu hari nanti Darwisy akan mencapai cita-cita Darwisy.
    Sentiasalah ingat segala pengorbanan Ibu & Ayah ni yerr sayang....
    Ibu jugak berharap Darwisy akan menjadi seorang yg tabah,berani & kuat semangat dalam ape jua
    keadaan.Jangan pernah kenal erti putus asa...tuntutlah ilmu sampai ke hujung dunia sekalipun kerana
    ilmu Allah sangat luas...Buat lah ape saje berlandaskan iman & lunas2 agama Islam...

    7.  Nasihat buat si gadis di luar sana ..   

    Bentengkan diri dengan keimanan agar kamu kuat saat syaitan dtg menggoda...
    Peliharalah kehormatanmu dengan sebaiknya. Usah turuti nafsu yg bisa membawamu ke neraka...


    Uh..Uh..Uh..fenatnye mengarang...dah mcm puisi lah pulaks...takpe la yerk...




    1 comment:

    aizamia3 said...

    singgah ziarah di sini, seronok dapat kenal kengkawan di alam maya ni..

    Click!!!Intersting...........!!!