...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog ibuDarwisy.
Bisnes kecik ibuDarwisy
untuk tempahan kek atau sebarang pertanyaan, sila....

WASSAP
0133250140

FB : Zurina Razalee

Instagram : zurinaaffwisy

TQ To All My Followers

Wednesday, March 2, 2011

BOLA, foreigner, & TQ

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia..

Semalam aku pegi Giant..nak cari brg keperluan hero tecit aku tu...
Time beratur kat cashier tuu..
Queue punya la panjang....almaklum la...time gaji nii..
Kebetulan kitorang queue blakang seorang foreigner berkulit hitam..rambut kunta kintey...
& kebetulan jugak ade 2 bijik bola kat dlm bakul kat tepi troli kitorang...
Darwisy pulak suke main bola...so..die mintak laa...nak bola..nak bola..siap nak panjat troli nak kuar gi ambik bola tu...
Aku ckp la kat Darwisy..tak mau laa..bola tu dah buruk...tak cantik...
Tapi Darwisy tak kesah..Die nak jugak...
Tiba2 foreigner kat depan kitorang ambik bola tu...die belek2 gambar kat bola tu...
Sambil tu die kerling kat Darwisy & tersenyum...
Hah..ape lagi..Darwisy trus jadi takut...Muka dah sebik semcm...
Agaknye die tgok acuan lain dari yg biase kot...hehe..@ die rase orang dah ambik bola die...ntah la...
Terpaku kejap Darwisy kat dlam troli tu...& trus berpaling ke arah aku & somi...

Bola tu dah pun ada kat dalam troli foreigner tu...
Sementara tggu giliran kami nak bayar tu...tetiba foreigner tu serahkan plastik berisi B.O.L.A (yang Darwisy nak tu)...
Incin somi ambik & kami sama2 say TQ...
Darwisy still terpaku...takmo tgok org asing tu...
"Uncle bagi bola...ambik nii...ckp TQ..."
Darwisy diam je..takmo tgok...takmo tgok...
Aku & suami pujuk Darwisy supaya say TQ kat foreigner tu..
Darwisy diam membisu jgak...cuma die dah boleh berpaling pandang muka uncle foreigner tu...

Tak lame tu..foreigner tu pun pergi...die bye kat Darwisy..
Darwisy pun balas bye die..tapi angkat tangan sikit je...
Takut lagi kot...campur segan sikit...
Bertuah sungguh anak aku nii...Barang mau...ckp TQ pun tak nak...

1 comment:

Edura Hanum said...

darwisy 'Terpana' tue melihat wajah foreigner.tue yang tercakap 'tq'

Click!!!Intersting...........!!!