...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog saya.
Ampun & Maaf andai coretan saya tidak menyenangkan kalian...
Blog ini dibina sekadar ingin mengisi kekosongan masa & melapangkan fikiran ini...



TQ To All My Followers

Monday, January 26, 2015

Clash of Clans

Assalamualaikum...

Hari Isnin yang mengantuk...zzz
Bila terjaga di tengah malam...tu yang payah nak tido balik...

Hari ni nak kongsi gambar kek birthday dengan figurine coc
tak pandai & tak mahir tapi nak cuba juga...
awal2 dah bagitaw customer...ahkak memang tengah blajo...
jadi jangan letak harapan tinggi2 sangat yer..hehe...
 cter punye cter...customer ni akhirnya confirm nak order..
order sebulan awal...(i like sesgt!!!) 
 
tapi...selepas tu kau orang taw2 la kan...
memang menggelabah...stress!!!
tanya diri sendiri...eh, reti ke aku ni...hahaha
sangat lah tak professional soalan itu...
takpe memang tak pro pun... 
 
sudah la tak taw clash of clans tu kartun apa...
kartun kat tv ke...tak pernah nmpak Darwisy tengok pun...
sengal ubi kentang...hihi...
 
rupa2nya game...haha...
 
gugel sana sini jugaklah...
tengok contoh2...
customer pun baik sangat...siap carikan contoh...
buat ala2 je katenye...dah taw level ibuDarwisy la tu kan...
okey...sangat memahami
 
sebenarnye kan..ibuDarwisy memang hargai sangat lah customer yang begini..
bukan apa taw...ini adalah peluang ibuDarwisy tambah pengetahuan & pengalaman...
 
nak siapkan figurine ni banyak benda baru yang dapat dipelajari
& dapat tengok betapan cantiknya bentuk yang terukir kerana dimakan dek semut

 
ada rambut kaler pink yang dah siap tapi tak jadik...biarkan je tergolek atas meja..
malam tu dah nampak sesemut datang hurung...
pagi esok tengok hasilnya...cantik..
cantik maksudnya takde rekahan pun...elok je lekuk tu die korek secara berjemaah dgn kawan2nya 
menakjubkan jugak...subhanallah
 
 masa nak siapkan seketoi kartun ni lebih kurang 4 jam...
haaaa...amende la yang dibuat sampai 4 jam ambik masa nak siap kartun kecik tu...
ni untuk kartun pertama...
 
kartun seterusnya 2 ketoi lbih kurang 5 jam...
hari minggu je dapat fokus...
hari bekerja...balik rumah dah letih...tak blh fokus...
 
 lagipun kadang2 ade terselit order dari kawan2 yang nak kek hari2 biase ni
 
terima kasih yang singgah & baca entry ni...
dah letih...kbai....

 


 
 
 



 
 

Monday, January 19, 2015

Happy birthday Darwisy...6 tahun dah...

kek feveret Darwisy

Oreocheesecake...
sape yg makan kek ni memang akan musnahlah diet anda... hihi

tapi rasa lemak, masam, manis cheese tu takyah citer la..
klu peminat cheese memang takkan lepaskannya

 susah kot anak bujang ni nak makan kek...
kek coklat tu tak pandang sebelah mata pun...
tapi buat jugak kek coklat untuk dia bawak ke sekolah
kawan2 dia makan je...tp Darwisy kata dia akan makan sikit je...
ok la..tekak westeng sangat kan...huhu

deko amat simple...
nama Darwisy tu buat dari dark choc...
mulanya nak buat dengan white choc...
tapi tak jadi pulak...
 
so..inilah kek sempena hari jadi Darwisy yang ke-6...

semoga berjaya di dunia mahupun akhirat
sentiasa dipermudahkan segala urusan 
mentaati perintah Allah
menjadi anak yang soleh
aamiiiin...

 





kek yang ini pulak...ditempah oleh jiran untuk anaknya yang juga sama tarikh lahirnya dengan Darwisy
sama je edible image diorang kan...
share tema harijadi... hihi

kek pandan cheese meleleh











Friday, January 16, 2015

Kek Choc Indulgence



Happy benor rasenye tengok kek span ni...
verlagak la nak tayang sini kan...hehe
takde lah...gumbira sangat sebab sebelum ni banyaakkkk kali buat kek span asyik tak menjadi...
habis segala doa baca...tapi bila keluarkan dari oven...stress!!
alhamdulillah, kali ni menjadi...

resepi & tips semua ambik kat blog masam manis ("tqvm...kak ita")

 bak kata kak ita..."gebu dan memantul-mantul"


 Kek choc indulgence ni ibuDarwisy ambil resepi dari blog yg sama jugak... (",)

beruntung la ada ramai blogger masakan yang boleh dirujuk...
semoga Allah sahaja yang dapat membalas segala kebaikan mereka...
& bertambah murah lah rezeki mereka...aamiiin


Monday, December 15, 2014

Happy anniversary!!!

Alhamdulillah...
7 tahun terjalin ikatan perkahwinan 
dikurniakan seorang anak...
penyeri keluarga kami...
Muhammad Yusuf Darwisy... bulan depan (Jan 2015) dah 6 tahun pun...
buat suami, terima kasih atas segalanya...


Terima kasih kepada yang sudi buat tempahan kek ulangtahun
 
Alhamdulillah...
 
(",)(",)

Kentang bakor!!!

al-kisah Darwisy tetiba nak makan kentang bakor
"ibuu..nak kentang bakor! nak kentang bakor!"
kau dah kenapa...memalam buta menjerit nak makan bebukan nehhh...
bila masa pulak dia makan kentang bakor...?

tengok tv kot budak nii...
tak pelah...
ibu pun gugel lah resepi...asal ade je...janji kentang bakor...
eh, gugel "resepi baked potato"
sekali tersangkut la kat resepi baked potato bang jebat



 bahan2 tak lengkap...
guna apa yg ada je la..
 daging cincang gantikan dengan daging burger...
main belasah je laa...hihi
mozarella ke hape semua takde....

gambo yang tepek ni 2nd time buat...
dah ada mozarella...

memang sedap!!!!!!!
so...sila cuba yer...
 hihihihi...

terima kasih kepada empunya blog Spices Journey... <@<3


Wednesday, December 10, 2014

Kek Coklat Lapis Cheese ~ simple deco with ribbon

Assalamualaikum

Kita sedang meniti hari untuk beralih ke tahun baru, 2015
maka bertambahlah jugak umur kita...
dah tua...hihihi
dah senaraikan azam tahun 2015 ke...???
semoga korang semua sukses dalam bidang masing-masing...


semoga murah rezeki juga...!!!

(",)(",)(",)

semoga ibuDarwisy diberi idea yang mencurah untuk deko kek..haha
semalam menyiapkan kek yang ditempah oleh sahabat lama...
kelmarin baru tempah...last minute tuuu...
tapi takpe laa...kawan baik punya pasal...hihi
lagipun minggu ni free...boleh la fokus pada kek beliau jer...
terima kasih sudi tempah dengan ibuDarwisy...

simple je deko kek ni...
taruk reben (gumpaste) ngan tulisan daripada fondant
munge2 kecik tu beli yang dah siap
tambah sikit daun2 daripada buttercream



ni 1st time buat reben taw...
blajo ngan blog masam manis je..
tqvm kak Azlita Aziz yang sangat pemurah...
silalah ke blog beliau untuk pelajari macam mana nak buat reben yg comel tu ye...
Reben kecil yang comel


kbai...

Click!!!Intersting...........!!!