...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog saya.
Ampun & Maaf andai coretan saya tidak menyenangkan kalian...
Blog ini dibina sekadar ingin mengisi kekosongan masa & melapangkan fikiran ini...



TQ To All My Followers

Thursday, March 20, 2014

Gubahan bunga coklat (fererro rocher)

Gubahan #3
 
Selamat menjamu mata
Moga2 dapat memberi sedikit idea buat semua....







Bunga ni ditempah oleh kawan ofis untuk dihadiahkan kepada kawannya yang akan melangsungkan pertunangan minggu ini...

Terima kasih daun keladi...
Semoga Allah sentiasa memberkatimu...

Monday, March 17, 2014

kek coklat lapis cheese lagi...dan apam/kek gula hangus

sempena majlis apresiasi larian statistik 2013

& tahniah Datuk...


 

terima kasih...


prayforMH370

teruslah berdoa yang terbaik buat semua insan yang berada dalam MH370

tandatangan kami anak beranak...
setia menanti kepulanganmu...

Ya Allah, lindungilah jua insan2 kesayanganku...

Friday, March 14, 2014

Darwisy & Cikgu BESAR

Dah lama tak update tentang hero kecik ni...

Semenjak dah bersekolah...
Ibunya dah jadi macam cikgu besar...
terpekik2 kekadang tu...

buat la apa pun...
Darwisy tetap cool...macam orang takde perasaan...
lagi bertambah geram la cikgu besar ni...

awal2 dulu..asal nak buat homework..
kejap2 nak minum air...
penat sangat kot...atau nak psiko je...

tapi dah 2 3 bulan ni...ok dah...
kadang2 je... nak take 5...
baring2 jap...main2 jap...
tapi pastu die sambung blk homework...

IbuDarwisy memang kena kuat semangat...yeahhhh!!!!

 contoh adalah seperti kejadian seperti gambar di bawah...

nak suruh die tulis jawi atau cacing kerawit ni

condong!!!!   leper!jangan bulat..!!!!
tegak je...ha!kaki tu panjang sikit....
tolaaakkkk naik atas....turuuunnn...naik sikit...ekor bulat macam mangkuk....
ekor pendek...jangan panjang sangaaatt!!!

hah...gitu....

hover kan aku....

mau tak...pukul 10.00pm baru die ade mood nak tulis...
mood cikgu besar time tu...nak tidoooo...





semoga segala ilmu yang diperoleh akan dimanfaatkan dalam hidupnya
~sayang sangat aiihhh...~
rindu pulak tengok muka hero kecikku ini... (",)

Tuesday, March 11, 2014

lolli_cake pop!!!

Ini merupakan percubaan pertama membuat cake pop
atau nak panggil lollicake blh ke.. (",)

salah satu pilihan/idea untuk buat doorgift selain lollichoc, cupcake dll


kek bersalut coklat..background telor, kau hado
kalau coklat putih lagi menarik rasanya nihh...

berminat boleh call ibuDarwisy; 0133250140



#prayforMH370
kami tunggu kepulanganmu
semoga Allah swt permudahkan segala urusan
aamiiin

Click!!!Intersting...........!!!