...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog saya.
Ampun & Maaf andai coretan saya tidak menyenangkan kalian...
Blog ini dibina sekadar ingin mengisi kekosongan masa & melapangkan fikiran ini...



TQ To All My Followers

Thursday, July 3, 2014

Semperit Pandan

Biskut ni telah dimodenkan
Tapi masih mengekalkan rasa yang sama
Salah satu biskut kesukaan Darwisy dan ibunya.. hehe...

Cair di mulut!



untuk makluman, semua biskut adalah 100% menggunakan buttercup.. (",)

Nak order...boleh call/sms 0133250140
okay..!

biskut lain pun ada...klik sini : biskut raya 2014

Tuesday, June 10, 2014

Durian Crepe dan Puding Kastard Berkuah

Fenomena Durian Crepe dah lama berlalu
sekali sekala dapat tempahan
memori melitas-lintas terkenang suka duka menjual Durian Crepe tak lama dulu...

seronok bila tengok tong ais  kosong setiap hari
tapi disebaliknya...ada juga duka yang terselit

semua tu sangat manis...nikmatnya hidup yang Allah pinjamkan sekejap ni...

100 pcs Durian Crepe

 100 cups of custard pudding

terima kasih Kak Gayah...
korang kalau nak makan cakoi tersedap di dunia silalah pegi ke kedai kak Gayah

Biskut Raya 2014

Tempahan biskut untuk Raya 2014 dah buka...
Kalau berminat, jangan la segan2 nak order...(",)

email : erynalee_afrina@yahoo.com
call/sms : 0133250140


CORNFLAKES ALMOND ROCHER RM25 (50 BIJI)


BISKUT KENTANG RM23 (50 BIJI)


CORNFLAKES MADU (BADAM) RM23 (50 BIJI)


TART NENAS RM 25 (50 BIJI)

terima kasih...

Monday, June 9, 2014

Red Velvet




Terima kasih Ijat kerana sudi tempah...
Semoga diberi keberkatan dari Allah...

Tuesday, June 3, 2014

Pandan Cheese Meleleh


kek pandan ni memang guna perisa asli
ibuDarwisy tak guna perisa tiruan
memang ambik air dari daun pandan tu ha...
wah, cakap seperti tengah tepuk2 dada gitu...
jgn bayangkan begitu ye tuan2 & puan2...
ini nak bgtaw aje...
tapi still guna pewarna tiruan...
kalo tak...tak hijo kek pandan ni taw...



comelkan sudu kaler purple ni...
kaler hijo, merah & putih pun ada..


ni buat saiz mini...
so, order minimum 6 bekas la yer...

ada juga perisa strawberry, coklat, vanilla...

call/sms : 0133250140
kalo nak delivery pun blh...
area Lembah Klang aje la...

nak ambik kat rumah pun blh...
@ Jalan Ipoh,KL

area Batu Caves, Sentul, Selayang memang dekat je...

(",)

Wednesday, May 28, 2014

Kad dan Hadiah buat Cikgu

Nak cakap Happy Teacher's Day pun mcm dah x sesuai
tapi tadika Darwisy baru celebrate semalam...
masa hari guru tu diorang baru je abis exam...

masa 12 hb Darwisy tak jawab paper Sains
tapi cikgu besar die kate blh postponed
masa tu kami balik kg...
ade hal emergency...
result pun dah dapat Sabtiu lepas...
alhamdulillah...bersyukur aje dengan usaha anak bujang aku tu...

dah hampir 5 bulan bersekolah ni...nampaknye Darwisy suka subjek Matematik
esok exam English pun die nak jugak buat Math mlm tu...
dah pandai la byk perkara...
overall puas hati dengan perkembangan Darwisy..

Ok berbalik kpd cter sambutan hari guru tadi...

Satu kad yang simple & cupcake untuk cikgu






Mencabar jugak nak buat cup cake ni...  (credit to kak Azlita_blog Masam Manis)




#rasa macam tekanan darah ni dah naik#
#ke tengah nek darah#
#nak marah kot#
#pls do not push2 me okay#
#English ke lautan Hindi#
#apa cter la MH370 kan#

Click!!!Intersting...........!!!