...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog saya.
Ampun & Maaf andai coretan saya tidak menyenangkan kalian...
Blog ini dibina sekadar ingin mengisi kekosongan masa & melapangkan fikiran ini...



TQ To All My Followers

Monday, December 15, 2014

Happy anniversary!!!

Alhamdulillah...
7 tahun terjalin ikatan perkahwinan 
dikurniakan seorang anak...
penyeri keluarga kami...
Muhammad Yusuf Darwisy... bulan depan (Jan 2015) dah 6 tahun pun...
buat suami, terima kasih atas segalanya...


Terima kasih kepada yang sudi buat tempahan kek ulangtahun
 
Alhamdulillah...
 
(",)(",)

Kentang bakor!!!

al-kisah Darwisy tetiba nak makan kentang bakor
"ibuu..nak kentang bakor! nak kentang bakor!"
kau dah kenapa...memalam buta menjerit nak makan bebukan nehhh...
bila masa pulak dia makan kentang bakor...?

tengok tv kot budak nii...
tak pelah...
ibu pun gugel lah resepi...asal ade je...janji kentang bakor...
eh, gugel "resepi baked potato"
sekali tersangkut la kat resepi baked potato bang jebat



 bahan2 tak lengkap...
guna apa yg ada je la..
 daging cincang gantikan dengan daging burger...
main belasah je laa...hihi
mozarella ke hape semua takde....

gambo yang tepek ni 2nd time buat...
dah ada mozarella...

memang sedap!!!!!!!
so...sila cuba yer...
 hihihihi...

terima kasih kepada empunya blog Spices Journey... <@<3


Wednesday, December 10, 2014

Kek Coklat Lapis Cheese ~ simple deco with ribbon

Assalamualaikum

Kita sedang meniti hari untuk beralih ke tahun baru, 2015
maka bertambahlah jugak umur kita...
dah tua...hihihi
dah senaraikan azam tahun 2015 ke...???
semoga korang semua sukses dalam bidang masing-masing...


semoga murah rezeki juga...!!!

(",)(",)(",)

semoga ibuDarwisy diberi idea yang mencurah untuk deko kek..haha
semalam menyiapkan kek yang ditempah oleh sahabat lama...
kelmarin baru tempah...last minute tuuu...
tapi takpe laa...kawan baik punya pasal...hihi
lagipun minggu ni free...boleh la fokus pada kek beliau jer...
terima kasih sudi tempah dengan ibuDarwisy...

simple je deko kek ni...
taruk reben (gumpaste) ngan tulisan daripada fondant
munge2 kecik tu beli yang dah siap
tambah sikit daun2 daripada buttercream



ni 1st time buat reben taw...
blajo ngan blog masam manis je..
tqvm kak Azlita Aziz yang sangat pemurah...
silalah ke blog beliau untuk pelajari macam mana nak buat reben yg comel tu ye...
Reben kecil yang comel


kbai...

Friday, November 21, 2014

Kita tak hebat sebenarnya

Salam Jumaat


bila dapat order, sedaya upaya buat yang terbaik
sukat timbang dijaga
kebersihan juga...
nak makanan yang kita buat tu berkat, kita doa juga...

tapi...kita juga manusia...
tak lepas dari kesilapan, kecuaian & memang kita lemah sebenarnye


Dikesempatan ni ibuDarwisy mohon maaf kepada semua ye
especially customer yang beli kek kite nii...
atas segala kekurangan
 
mungkin kek kita tak sedap seperti yang diidamkan
tak cantik seperti yang diharapkan...
 
mohon maaf ye semua...
di Hari Jumaat yang mulia niii...
 
semoga kemaafan yang diberi dapat menjernihkan hati kita semua

nak share sikit kata-kata yang telah di kongsikan oleh Kak Nieza Nor Hamnira di FB beliau...
 
Allah lah yang memberi rasa. Jika ada yang mengatakan masakan kita sedap, ketahuilah bahawa bukanlah air tangan kita yang membuatkan ianya sedap.Allah yang memberi rasa dan menjadikan ianya berkat,  atas usaha dan doa kita serta doa orang lain juga.Bukan setiap masa masakan menjadi dan sedap. Cuma, setiap ketika itu Allah tutup aib kita. Allah menjadikannya tidak ter-sebut oleh sesiapa. Subhanallah, maka ingatlah, bahawa bukan kita yang hebat. Allah lah yang memberi rasa dan memberi berkat.
Terima kasih Allah.


notakaki : ibuDarwisy banyak mende lagi nak kena blajo. pepun alhamdulillah.
tq tak terhingga buat customer semua. sebab sokong biz kite yang kecik2 aje nii..
apatah lagi yang tolong promote tu...semoga Allah memberkati anda2 semua...

Wassalam

Frozen lagiiii



kek span vanilla
fully fresh cream
edible image


dijemput jugak ke majlis makan2..
ala jiran je pun... (",)



tqvm ella

alhamdulillah

Tuesday, November 18, 2014

Kek Red Velvet & Kek Coklat Moist dalam bekas kecil

  Red Velvet



Kek Coklat Moist
Almond & Walnut


Cheese tart

blueberry cheesetart ni biasenye jual di pantri ofis
ala...dok opis kan asyik lapor je...
dengan sejuk ekon lagi...

buat cheesetart ni memang enjoy...
tapi time masukkan fillingnye je la...
time nak buat shell die tu...mau la sampai tertido ibuDarwisy ni...
masa mula-mula cuba buat memang stress la time nak buat tart shell
dah buat 2, 3 kali ni dah ok la...

selain menjual kat ofis... ade jugak la tempahan dari luar
alhamdulillah


lupa nak lukis bunga2 atas cheese tu...hihi


tart shell yang sedang menunggu giliran untuk dibakor


ade jugak tart shell yang dah siap dijual kat kedai-kedai kek

tapi kalau buat sendiri lagi puas hati & berbaloi...

Click!!!Intersting...........!!!