...Jom Klik!! Klik!!...Menarik & Cantik...

Selamat Datang ke Blog IbuDarwisy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Terima kasih atas kesudian anda berkunjung ke blog saya.
Ampun & Maaf andai coretan saya tidak menyenangkan kalian...
Blog ini dibina sekadar ingin mengisi kekosongan masa & melapangkan fikiran ini...



TQ To All My Followers

Tuesday, March 3, 2015

Kek Hantaran



 Cuaca panas sekarang
Kena banyak minum air
Malam2 tido pun panas...bangun pagi je berpeluh...

Kalau pegi kenduri memang mandi peluh la...
Last week anak kazen ayahDarwisy kawen
Memang takyah cakap la...peluh mencurah2 dibuatnya

Kali ni ibuDarwisy diberi peluang untuk sediakan kek hantaran perkahwinan
Pengantin nak simple2 je...dengan tema merah hitam

 bunga pun taknak yang 3D..kalo tak memang nak aplikasi deco bungan buttercream yang belajor baru2 ni
dah pengantin kata serabut tengok bunga tu...
jadi ibuDarwisy ikut seperti yang diminta lah


kek 2 tingkat adalah hantaran kepada pihak perempuan
kotak transparent memang tak jumpa untuk kek ni
yang ada cuma kotak window je
kotak tinggi 12 inci...kek lebih kurang 8 inci je
sebelum hantar kek, sempat lagi pegi cari dummy cake untuk alas kek supaya nampak tinggi & sesuai dengan kotaknya
tak terfikir idea lain dah time tu


 kek bentuk hati ni pulak hantaran kepda pihak lelaki
tup tap tup tap
pukul 4 pagi kami tido
ibuDarwisy pulun siapkan kek sebelah malam je
almaklumlah...bekerja di siang hari
buat kek part time je...
memang kena banyak berkorban sikit laaa


Selamat pengantin baru Kila & Epul
Semoga berbahagia hingga ke syurga
teringat pulak zaman kite dulu ye...
rindu pulak...tapi baju pengantin konfem tak muat laa...hihi


seronok tengok pasangan pengantin
manisnya la saat mula berumahtangga
semoga manisnya tu kekal sampai bila2




Monday, February 16, 2015

Belajar buat bunga atas kek..ala2 taman gitew


 Ini hasil pergi kelas buat bunga semalam...
kelas personal...santai sangat
siap breakfast, lunch, tea time, dinner...complete!!!
eh..kau pegi belajar ke makan nih???
 untunglah member kepada member yang ngajo...heeeee
suka hati buat macam rumah sendiri

semalam ibuDarwisy dengan bespren pegi blajo bunga...
kat tepi IOI mall...baru kutahu kat celah-celah tu ada rumah rupanya

syukur kepada Allah...
banyak sangat ilmu baru yang dapat

kesemuanya 6 jenis bunga 
tapi kat atas kek tu ada 5 jenis je 

susah ke nak buat bunga???
jawapannya senang...
hoi belagaknyee....
senang la kalau tangan tak keras macam ibuDarwisy...heeeeeeeeee

bunga paling susah yang kaler putih & puple
ibuDarwisy kena ulang banyak kali buat
sebab tangan asyik terbukak macam nak buat ros, cikgu kata

kesimpulannya, kena banyak praktis lagi
pegi kelas untuk dapatkan asas & tips sahaja
selebihnya kena usaha sendiri
kena rajin buat homework
sape yang bagi hoemwork?
diri sendiri laa...mane ade cikgu nak bagi...haha..(lawak kurang pandai!)


semoga ibuDarwisy terus rajin...

haa...dah boleh tempah lah kalau teringin nak kek macam dalam taman niiii..

wassap 0133250140

Thursday, February 12, 2015

Kek Coklat Lapis Cheese yang HOT!!!


dia HOT sebab banyak permintaan
Alhamdulillah...
 
kali ni penghantaran ke KPT, Putrajaya
 
kartun; TAYO The Little Bus
menggunakan buttercream
 
sama jugak macam kek rainbow comel ni...
oder juga dari KPT... 
 
terima kasih ex-officemate yang tolong ambil order
 kek yang mula2 ditempah untuk meraikan bos
 

alhamdulillah lepas tu kawan2nya yang lain pulak tempah...
 
delivery service is available
wassap/call/sms 0133250140



kek anniversary

kek coklat lapis cheese
choc ganache
fresh cream
1kg

 terima kasih Farish
semoga bahagia hingga syurga...

Tuesday, February 10, 2015

kek rainbow dengan kartun yang comel

assalamualaikum
kek rainbow yang dilapiskan dengan lemon cream cheese & dibalut dengan fresh cream
lukisan menggunakan teknik transfer buttercream (eh, betul kot nii...)


so...nampak tak kecomelan kek ini...(hah! perasan kan...heeee)
kartun comel ni ambil dari buku sekolah Darwisy...
time nak deko tu memang ketandusan idea...ni je yg terlintas

2 biji kek untuk adik Ainul Mardhiah
kata ibunya kena buat dua...sebab satu abangnya nak potong jugak...

alhamdulillah & terima kasih kepada puan yang order
penghantaran telah dibuat ke P11, Putrajaya

kata ibu adik Ainul, risau sangat tak cukup...tapi alhamdulillah cukup2 je katenye...


okayyy lah...jumpa lagi nanti
terima kasih singgah blog ibuDarwisy niii...
 

Thursday, February 5, 2015

blueberry cheesetart






WASSAP 0133250140

kek coklat lapis cheese

kali ni kemain tinggi tempat photoshoot 

 


  
sedap ke kek ni ???

nak tahu kenalah cuba..hehe...
manakan sama tekak kite ni kan...

kek ni antara yang terlaris buat masa ini...alhamdulillah... (",)

walaubagaimanapun, komen2 , teguran2 membina sangat dihargai...

berminat nak tempah boleh wassap
0133250140
nak tanye je pun boleyy..




Click!!!Intersting...........!!!